EFOP-1.12.1-17-2017-00003 – Makroregionális kutatások a Kárpát-medencében a közösségfejlesztés és társadalmi felelősségvállalás megerősítése érdekében

Kedves Résztvevő!


Köszöntünk az EFOP-1.12.1-17-2017-00003 azonosítószámú, „Makroregionális kutatások a Kárpát-medencében a közösségfejlesztés és társadalmi felelősségvállalás megerősítése érdekében” elnevezésű projekt oldalán!


A projektet finanszírozó pályázati felhívást a Nemzetstratégiai Kutatóintézet (NSKI) kezdeményezte és az Emberi Erőforrás Operatív Program (EFOP) támogatja. E sajátos logikájú támogatások célja, hogy Kárpát-medencei és külhoni magyar kitekintésű műveletekkel járuljon hozzá a társadalmi egyenlőtlenségek csökkenéséhez, elsősorban az egészségügy, sport és ifjúságpolitika, kultúra, társadalmi felzárkózás és családügy területén.


E támogatásokat elsősorban az a felismerés motiválja, hogy Magyarország társadalmi-gazdasági problémái területileg úgy koncentrálódnak, hogy az érintett térségek határon inneni és határon túli részeket is magukban foglalnak. Ezt a logikát erősíti többek között a nyelvi és kulturális közösség, valamint az uniós határok átjárhatósága is. A felhívás által támogatott projektek közös ambíciója ezért a Kárpát-medencei társadalmi-gazdasági problémák feltérképezése, valamint együttes kezelése a szomszédos államok szakterületi tapasztalatainak bevonásával. E közös cél megvalósítását alapozza meg a Nemzetstratégiai Kutatóintézet (NSKI) által vezetett kutatási projekt, melynek legfőbb küldetése a Kárpát-medence különböző országaiban élő magyar közösségek társadalmi-gazdasági helyzetének egységes rendszerben történő vizsgálata.


Köszönjük, hogy a projektben való részvételeddel Te is hozzájárulsz e célok megvalósulásához!


A projekttel kapcsolatos legfőbb tudnivalókat, legfontosabb eredményeket a projekt munkatársa vagy az oktatód előadásában már megismerhetted, de ezeket az alábbi prezentáció is összefoglalja. Arra kérünk, hogy a korábbi előadás alapján vagy az itteni prezentáció megtekintése után válaszolj a lenti kérdésekre, majd a válaszok beküldésével erősítsd meg a projektben való részvételed. A részvétel a válaszok beküldése után semmilyen egyéb teendővel nem jár, amennyiben viszont a projekt kapcsán kérdésed merül fel, illetve ennél komolyabban is részt szeretnél venni a munkánkban, és kapcsolatba szeretnél lépni velünk, keresd bátran Péterfi Petra munkatársunkat!


Köszönettel,


A projekt vezetői

Projekteredmények és szakmai tapasztalatok