Impresszum

Impresszum

Szöveg és fotó: Karczag Ákos, Szabó Tibor

Weboldal: Kővágó Zsófia

Térkép: Magyar Zsolt

Szlovák fordítás: Linguarium Kft.

Szlovák szaknyelvi lektor: Nagyová Lenka

Szerkesztő: Ress Boglárka

Projektvezető: Ilyés Réka, Lovász Gergely

Térképek, szerzői jogok és licenc:

Open Street Map

Google Maps / Google Earth

A kezdőoldalon Pozsony látképe látható (Forrás: Georg Braun, Franz Hogenberg – Civitates Orbis Terrarum, 1588. Posonium)

A Várak–Hrady–Castelli weboldal tartalma – a szócikkek szövegei, fotói és alaprajzai, valamint a bevezető tanulmány – a Nemzetstratégiai Kutatóintézet kiadásában, Karczag Ákos és Szabó Tibor szerzőségében megjelent Felvidék és Kárpátalja erődített helyei – Várak, castellumok, erődített kastélyok, városfalak, templomvárak, barlangvárak, sáncok és erődök a 10. századtól a 19. század végéig c. kétkötetes mű (2018) egyes részeinek változatlan kiadása. Ezen nyomtatott kiadvány oktatási segédkönyvnek minősül. Mind a nyomtatásban megjelent kiadvány, mind a weboldal tartalma oktatási, tudományos és ismeretterjesztő célokra felhasználható a nyomtatott kiadvány vonatkozói részeinek hivatkozása mellett.

A Várak–Hrady–Castelli weboldal a Kárpát-haza.hu weboldal aloldala, a Kárpát-haza.hu nevű domain és weboldal tulajdonosa a Nemzetstratégiai Kutatóintézet (Budapest 1054, Nagysándor József utca 8.)

A nyomtatott kiadvány és a weboldal tartalma szerzői oltalom és kizárólagos kiadói felhasználási jog és tulajdonjog alatt áll. Bármely részének vagy egészének mindennemű többszörözése kizárólag a Nemzetstratégiai Kutatóintézet előzetes írásbeli engedélye alapján jogszerű.